Першыя дзве тысячы тон збожжа сярод верхнядзвінскіх камбайнераў намалаціў Васіль Косаў

Дожинки Экономика

Яшчэ адзін працоўны рэкорд на хлебнай ніве ўстанавіў камбайнер ААТ «Шайцерава» Васіль Косаў. Зусім нядаўна Васіль Паўлавіч стаў першым «тысячнікам» у раёне, а неўзабаве намалаціў дзве тысячы тон зерня і рапсу!
З працоўнымі перамогамі на жніве майстра поля віншавалі старшыня райвыканкама Васіль Шылаў, першы намеснік старшыні райвыканкама – начальнік упраўлення па сельскай гаспадарцы і харчаванню Аляксей Гарбуль, старшыня райкама прафсаюза работнікаў АПК Алена Зуй. Яны ўручылі хлебаробу Граматы і падарункі, выказалі шчырыя словы падзякі за працу, пажадалі здароўя, дабрабыту і новых працоўных перамог.
І хаця Васіль Паўлавіч ужо прывык да ўвагі – неаднаразова станавіўся лідарам на ўборцы зерневых і зернебабовых, а ў мінулым годзе нават паставіў два рэкорды ў адзін дзень – упершыню ў гісторыі гаспадаркі намалаціў 251 тону зерня за дзень і звыш 3400 тон з пачатку ўборкі, – усё ж крыху хваляваўся. Прыемна і ганарова прымаць узнагароды і віншаванні.
Дырэктар гаспадаркі Міхаіл Гумнянкоў адзначае працоўную хватку Васіля Косава, які ўлічвае кожную дробязь, любіць тэхніку і разбіраецца ў ёй і, увогуле, вельмі надзейны работнік. Пачаў працаваць у «Шайцерава» яшчэ да службы ў арміі, і нават на старэнькай «Ніве» у яго ўсё ладзілася. А зараз умела кіруе магутным New Holland.
Амаль па 1500 тон зерневых і рапсу запісалі на свае рахункі Дзяніс Ясюкевіч на «Ліда-1600» і Сяргей Ліпаўка – на КЗС-GS12AI. Вадзіцель Міхаіл Шкіндзер перавёз 2180 тон зерня, а яго калега Аляксандр Місюк –1866 тон.
Сёння шайцераўцы вядуць жніво на апошніх гектарах. Атрымана на круг 43 цэнтнеры збожжа. У засекі засыпана амаль 9 тысяч тон.
Хлебаробы УВП «Вужыца-Агра», СП «Боркавічы» і «Каханавічы» ужо завяршылі ўборку зерневых і зернебабовых культур. І хаця ў гэтыя дні па-ранейшаму ў цэнтры ўвагі хлебаробаў застаецца жніво, настаў час паклапаціцца аб будучым ураджаі. Убраныя палі заворваюцца, ідзе падрыхтоўка глебы і сяўба азімага рапсу.
Ксенія ТАМАШЭВІЧ.



Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *